Saturday, January 3, 2009

Water Filter- dr.Sukida


Allo...Dalam entri kali ni ak nk promote sesuatu kat kowang sume, pasal water filter. Ak rase kowang pm tahu Kan pasal water filter nih. Yela, kat market skunk ader macam2 jenis water filter. Ader y murah n ada y mahal tahap cipan (org2 kaya pkai y mahal, mcm roomate ak, si ajib tuh,hee). Tapi y ak nk knalkan kat kowang dlm entri ak nih ak rase harga dier agak ok la n dier pnyer manfaat pm bagus. Umah ak pm pakai bendalah ni. Straight 2 the point, nama water Filter nih dr.sukida. kalo kowang tgk gmbar kat bawah ni ahaa, chef wan ler y jdik duta bg produk ini. Mulanya ak tak yakin sangatla dengan water Filter nih, yela, sblm nih pm ak jumpa gak dengan memacam water filter aper ntah. Tapi, bile ak tgk sndirik ujian y d buat oleh promoter tuh, n tgk kesan, ak tetiber jdik terpegun. Bkn per, kbnyakan air y kita minum skunk nih bnyak klorin, leh rosak buah pinggang kiter,bhaya!!! ( cewah, cam promoter lak Ak...heee). Menurut aper y telah Chef Wan cakap, mulanya pm dier tak pcya sangat, tp satu eksperiment telah di buat ke atas mak chef wan sndirik. Bkn nk cakap sebab air dpd water filter nih y myembuhkan penyakit, kerna sumer tuh datangnya daripada Allah SWT, tp kita sbgai manusia nih knala usha n tawakkal. Xleh tawakkal jerx.ish...apapm, ak xnk citer pnjang, kowang tgk sndirik beberapa ujian y duat kat bawah nih bagi nak membuktikan aper ak cakap.
Ujian ke atas ayam yang pada asalnya asidik, akhirnya bertukar warna, menunjukkan Air Alkali Dr Sukida sahaja yang dapat menerutralkan kadar keasidan dalam makanan
Tubuh badan manusia mempunyai PH 7.4 pada darahnya. Apabila, PH 7.4 ini tidak dapat dikekalkan, bermulalah proses asidifikasi, keracunan pada system tubuh manusia itu.
Apa yang boleh menyebabkan ASIDIK/KERACUNAN pada tubuh/darah?
Makanan seharian kita umpama Daging Ayam, Daging Kambing/Lembu, Roti, Nasi, Mee, Prata, Air Berkabonet, Merokok, MSG (MonoSodium Glutamate),Tea, Kopi, Nescafe dan lain-lain lagi berunsur/bersifat asidik!
Ini bermakna kita tidak dapat mengelakkan mengundang sifat Asidik pada system darah kita setiap saat dan masa selagi hidup!
Adakah cara yang boleh untuk menstabikan/meneutralkan semula kesan ASIDIFIKASI ini?
Hanya sesuatu yang bersifat ALKALI sahaja yang boleh meneutralkan sifat KEASIDAN / ASIDIFIKASI!
Air Alkali Dr Sukida dapat menjalankan fungsi-fungsi tersebut iaitu MENEUTRALKAN ASIDIFIKASI
ir bersifat ALKALI yang datang dari Air Alkali Dr Sukida ini mempunyai 6 unsur utama (unsur yang sama seperti air zam-zam):-
1. Mineral bersifat Alkali
2. Mengandungi Elektrolit
3. Oksigen yang lebih padat
4. Rantaian molekul air yang lebih kecil
5. Mengadungi Elektron (Ion negatif) berlebihan (Excess Electron)
6. Tenaga Gema (Keistimewaan sebenar air Alkali )
6 Ujian membuktikan Air Alkali Dr Sukida – berupaya lulus dengan mudah dan membuktikan Air RO (Reverse Osmosis), Air Suling dan sebagainya GAGAL sama sekali dalam ujian!
Ujian 1 (Ujian tahap Aras PH)
Ujian pada 3 jenis air sukatan aras PH – Air Reverse Osmosis, Air Suling (Distilled Water), Air Alkali . Cecair Phenolthaline digunakan untuk mengenal pasti kandungan air yang mengandungi tahap Alkali yang tinggi dengan menukarkan air jernih ke warna UNGU (purplish) bila kehadiran ALKALI didalam air itu.
Keputusan Ujian : Hanya Air Alkali Dr Sukida yang bertukar berwarna UNGU.
Ujian 2 (Ujian ke atas Daging Ayam)
Daging Ayam dimasukan ke dalam Air Alkali (Ungu) yang bertukar menjadi Putih (Asidik). Air Akali Dr Sukida dituangkan semula ke dalam gelas berair Asidik akibat Daging Ayam. Lihat reaksinya – Air bertukar semula warna UNGU (Alkali)!


p/s*-ak dah pkai bendalah nih n memg berhasil. Tgk kat filter tuh memg betul air y kita gna ari2 tuh kotr.huhuhu…kalo saper2 nk tahu lbh lanjut n minat dengan produk Nih, leh r cakap kat ak kat blog nih... Atau leh hubungi y incharge benda nih iaitu en.mohd sarimi di talian 019-2611808…

4 comments:

  1. nk promote water filter pon ajeb kne gk.. mst emo mamat tuh nnt..hesh,,

    ReplyDelete
  2. saye gune wtr flter nie dah lbh 3 thn..alhmdulillah....
    tp sejka dok melaka nie x tau mane nk dpt filter tank dia tuh kt area melaka....
    ader sape leh suggest....

    ReplyDelete